Informații Moose

Moose este cel mai mare membru viu din familia căprioarelor. Deși se găsesc mai ales în nordul Statelor Unite și Canada, ele se găsesc și în Europa. Cu toate acestea, în Europa animalul este cunoscut sub numele de elan eurasiatic. Stând până la șapte picioare la umeri și cântărind până la 1800 de lire sterline, au foarte puțini prădători naturali. Moose sunt capabili să alerge la viteze de până la 35 de mile pe oră și pot înota până la 10 mile fără oprire.

Gama de culoare Moose de la maro deschis la o culoare maro foarte închis. Elanii masculi, cunoscuți sub numele de „tauri”, tind să fie mai întunecați decât femelele sau „vacile”. Variația culorii se observă în special în regiunea feței. Moose au o clapă lungă de piele sub gât numită clopot. Motivul clar al acestei caracteristici este necunoscut, dar se crede că cel mai probabil este folosit pentru a atrage un partener. Clopotul este mai proeminent la tauri decât la vaci. Moose sunt foarte renumiți pentru coarnele lor mari. Un taur matur poate crește coarne care se întind pe 6 picioare și cântăresc până la 70 de kilograme. Coarnele de taur necesită doar aproximativ 5 luni pentru a se dezvolta pe deplin, ceea ce le face unul dintre organele animale cu cea mai rapidă creștere. La începutul lunii decembrie, elanii de taur își vor arunca coarnele și vor începe imediat să crească altele noi.

Elanii sunt animale solitare, dar în timpul sezonului de împerechere, elanii se vor turma în grupuri pentru scopurile de a găsi perechi. Vacile vor atrage tauri cu gemete puternice, în timp ce taurii vor concura între ei prin lupta cu coarnele. Sezonul de reproducere pentru elan se extinde din septembrie până în octombrie, iar la sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie vacile dau naștere. Moose va naște de obicei la un vițel, dar nu este neobișnuit că gemenii se vor naște dacă hrana este abundentă. Vițelul are o culoare maro-roșiatică și cântărește aproximativ 25 de kilograme la naștere. Sunt capabili să câștige peste două kilograme pe zi în timp ce alăptează. Vițeii sunt înțărcați la cinci luni, dar mama lor îi va crește până la un an. În această perioadă, vaca va apără vițelul de orice potențiale amenințări. De multe ori, o vacă va trebui să-și alunge descendenții după un an pentru a îngriji un vițel nou-născut. Un taur nu devine matur sexual până la vârsta de cinci ani, în timp ce vaca este pregătită să se reproducă până la vârsta de 1 ½ ani. Durata medie de viață a unui Moose este de aproximativ 10 până la 15 ani.

Fapte Moose

  • Moose sunt în general docili față de oameni, dar pot deveni mai agresivi în timpul sezonului de împerechere din Septembrie până în octombrie.
  • Numele „moose” provine din cuvântul nativ american „Moswa”, care se traduce prin „mâncător de crenguțe”.
  • În medie, elanii trăiesc între 10 și 15 ani. în sălbăticie. Moose sunt considerați complet maturi la vârsta de 4 până la 5 ani.
  • Moose sunt remarcabil de agili pentru dimensiunea lor, capabili să ruleze la viteze de până la 35 mile pe oră.
  • Moose sunt capabil să înoate până la 10 mile fără oprire.
  • Moose se deosebesc de multe alte specii de căprioare prin faptul că sunt în mare parte animale solitare. Cu toate acestea, există legături puternice între mame și viței.
  • Se estimează că populația de elan din America de Nord este mai mică de 1,5 milioane, cu 1 milion numai în Canada. Se estimează că până la 200.000 trăiesc în Alaska.
  • Moose sunt erbivore și mănâncă o cantitate mare de vegetație terestră, dar trebuie să consume și o cantitate bună de plante acvatice care furnizează sodiu elanilor.
  • Moose trebuie să consume 9770 de calorii pe zi pentru a-și menține greutatea corporală.
  • Un elan va mânca până la 70,5 kilograme de alimente pe zi.
  • Dacă un elan de taur este castrat, își va vărsa setul actual de coarne și va crește coarne noi, deformate și deformate, care nu vor mai fi vărsate niciodată. Aceste coarne sunt adesea numite coarne de „diavol” și sunt sursa mai multor mituri ale nativilor americani. În cazuri rare, elanii de vacă pot crește coarne din cauza unui dezechilibru hormonal.
  • Din cauza corpurilor lor grele suspendate de picioare spindly, elanii sunt deosebit de periculoși atunci când sunt loviți de autoturisme. Dacă conduceți într-o zonă în care elanii sunt abundenți, aveți grijă și acordați atenție tot timpul.
  • Coarnele de elan pot cântări până la 70 de kilograme și măsoară 6 picioare peste.

  • Taurii își vor arunca coarnele în timpul iernii și vor dura aproximativ 5 luni pentru a crește înapoi.
  • O teorie a motivului pentru care elanii își pierd coarnele este că facilitează hrănirea taurilor în timpul iernii, când alimentele sunt puține.
  • Moose sunt de obicei docili când vine vorba de oameni; totuși, în timpul sezonului de împerechere, hormonii pot face ca taurul să devină agresiv.
  • Prădătorii naturali includ lupii și ursul, dintre care vizează în principal vițeii.
  • Un elan este lung picioarele îl ajută să meargă prin zăpadă și să se plimbe prin apă adâncă.
  • Nările unui elan sunt capabile să se închidă atunci când capul este scufundat în apă.

Moose Habitat

Această specie nordică există în regiune de pădure boreală din emisfera nordică. Plin de copaci de conifere, clima variază de la -65 grade Fahrenheit (lunile de iarnă) la 86 de grade Fahrenheit (lunile de vară). Moose nu au probleme să-și petreacă iarna în regiunea înzăpezită, deoarece sunt adaptate la ea.

Ce mănâncă Moose?

Moose sunt erbivore și mănâncă multe tipuri diferite de plante , fructe și scoarță. Cu toate acestea, numai consumul de plante și arbuști nu oferă cantități adecvate de sodiu pentru elan. Prin urmare, mănâncă mult frunziș acvatic pentru a adăuga sodiu în dieta lor. Este foarte obișnuit să vezi un elan bătând în pâraie și mlaștini, cu capul în apă, mâncând vegetația. Datorită picioarelor lor lungi, elanii se bucură de multe ierburi și arbuști înalți și pot să pătrundă prin apă adâncă atunci când se hrănesc.

Obiceiurile de hrănire ale elenilor se vor schimba odată cu anotimpurile. Primăvara, tind să fie atrași de pajiști și câmpuri în care hrana este abundentă. Vara, elanii pot fi găsiți mai mult în mlaștini și lacuri, umplându-se cu vegetație acvatică. În timpul iernii, elanii se vor hrăni lângă marginea pădurilor, mâncând scoarță și crenguțe, deoarece alte vegetații se vor usca.

Moose trebuie să consume 9770 de calorii pe zi pentru a-și menține greutatea corporală. Un elan va mânca până la 70,5 kilograme de alimente pe zi.

Moose Spotting & Sfaturi de vânătoare

  • Ca multe alte mari animale de vânat, elanii sunt cei mai activi în zori și amurg.
  • Deoarece au mai puțini prădători naturali, elanii nu sunt la fel de dornici de pericol ca mulți alți membri ai familiei căprioare. Simțul vederii lor nu este la fel de bun ca alți membri ai familiei căprioarelor, dar au totuși un puternic simț al auzului și al mirosului.
  • Păstrați o privire atentă asupra copacilor frecați sau a căderii elenilor.
  • Moose trăiește într-o zonă mică, în jur de 5 mile pătrate.
  • Cel mai simplu moment pentru a urmări elanii este după o ușoară ninsoare.
  • Fiți întotdeauna precauți; un taur în rutină are o atitudine imprevizibilă, iar o vacă cu viței este extrem de protectoare.
  • Nu vă apropiați niciodată de un elan, ci mai degrabă priviți de la o distanță sigură. Dacă un elan se simte în pericol, nu va tolera amenințarea. Acesta îl va acuza pe infractor și îl va împiedica cu copitele sale.
  • Există 4 apeluri de bază, care sunt folosite de vânători sau exploratori în principal în luna septembrie pentru a atrage elanii.
  • vânat în Statele Unite și Canada, atât cu arme, cât și cu arcuri.
  • Moose este cel mai vânat animal de „vânat mare” din statul Alaska.
  • În fiecare an, aproximativ 7.000 de elani sunt recoltate numai în Alaska.
  • Există anumite anotimpuri în care vânătoarea este autorizată. Fiecare stat are legi diferite. Asigurați-vă că cercetați orele și zonele în care această activitate este legală.
  • Vânătoarea de elan, ca orice altă vânătoare de vânat mare, necesită o etichetă de vânătoare și o licență care permite permisiunea de a vâna acest animal.
  • Recoltarea ilegală a unui elan poate duce la o amendă, suspendarea sau pierderea echipamentului de vânătoare sau chiar timp de închisoare.

Vânătoare de hale

  • Bull Moose își pierd coarnele în fiecare an și mulți oameni în aer liber participă la sportul găsirii lor, numit vânătoare de hale.
  • Această activitate este o modalitate excelentă de a petrece timpul cu prietenii sau familia de vânătoare.
  • Vânătoarea de hale vă permite să „faceți inventar” al elanilor care au supraviețuit vânătorii de toamnă, astfel încât să știți ce mai este acolo pentru sezonul următor.
  • Căutați în apropierea surselor de hrană și a așternuturilor.
  • Deoarece veverițele și șmichelele vor mesteca coarnele bogate în calciu, asigurați-vă că le căutați chiar în perioada în care acestea cad de obicei în starea dvs. Nu este nimic mai rău decât să găsești o coarne frumoasă mestecată.
  • Când cauți, mergi foarte, foarte încet și privește chiar în fața ta, nu departe.
  • Adu o pereche de binocluri pentru a scana zona înainte de a o plimba și pentru a economisi niște lucruri la picioare atunci când crezi că vezi o coarne la distanță.
  • În timp ce majoritatea oamenilor își păstrează colecția de coarne, unii oameni le vând .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *