Dacă te uiți la ingredientele de pe un pachet de urși gummy – chiar și organici – vei vedea lucrurile așteptate cum ar fi siropul de porumb sau de orez brun și zahărul. Dar veți vedea și ceva numit gelatină. Pare destul de inocent, dar sursa sa te-ar putea surprinde. Gelatina este o substanță gălbuie, inodoră și aproape fără gust, care se produce prin fierberea prelungită a pielii, a cartilajului și a oaselor de la animale. Este „fabricat în principal din lucrurile pe care industriile cărnii le-au rămas – vorbim despre piei de porc, coarne și oase de vite.

Bănuiesc că dacă veți intra în filosofia utilizării întregului animal, veți fi psihic în legătură cu acest lucru. Plus gelatina conține 18 aminoacizi, deci oferă unele beneficii nutriționale. Dar, dacă sunteți vegan, veți dori cu siguranță să omiteți bomboanele masticabile și mucegaiul Jell-O al mătușii-voastre – sunt și ele făcute cu gelatină. Acest ingredient derivat din animale poate fi găsit și în unele vitamine și medicamente, marshmallows (nu traderul Joe – ele sunt vegane!), Brânzeturi, iaurturi, supe, sosuri pentru salate, gemuri și jeleuri, gustări din fructe și șuncă conservată. Dacă această informație vă atrage atenția, veți dori să acordați o atenție mai mare etichetelor alimentelor acestor produse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *