Echidne, numite și furnicari spinoși, sunt contradicții. Sunt mamifere, dar depun ouă. Acestea sunt adesea clasificate ca fiind cu cioc lung sau sortat, dar nu au deloc ciocuri, în sensul tradițional; au nasuri cărnoase care pot fi fie pe partea lungă, fie mai degrabă scurte. Nu arată cu adevărat ca adevărat anteaters (Myrmecophaga tridactyla), și nu sunt strâns legate de ei. Totuși, sunt spinoase; corpurile lor sunt acoperite cu pene goale, fără bara.

Echidnele sunt monotreme, mamifere care depun ouă. Singurul alt monotrem viu este ornitorincul.

Dimensiune

Echidnele pot crește de la 35 până la 76 cm lungime și cântăresc între 5,5 și 22 lbs. (2,5-10 kg), potrivit grădinii zoologice din San Diego. Spinele lor pot crește până la 2 inci (5 cm) lungime.

Pinteni

Atât ornitorincul mascul cât și echidna masculină au pinteni pe picioarele din spate, dar animalele își folosesc pintenii pentru motive drastic diferite. Ornitorincii masculi își folosesc pintenii ca armă veninoasă pentru a-i ajuta să concureze cu alți masculi în timpul sezonului de reproducere. În schimb, echidnele masculine secretă o substanță lăptosă din pintenii lor în timpul sezonului de reproducere. În loc să acționeze ca o otravă, substanța echidna servește probabil ca mijloc de comunicare a mirosului, a descoperit un studiu din 2013 publicat în revista PLOS ONE.

Structura genetică a echidnei codifică patru peptide care sunt, de asemenea, cercetătorii au găsit în veninul de ornitorinc, dar aceste gene nu sunt foarte exprimate în echidna, indicând „că sunt rămășițele istoriei evolutive a glandei veninoase ancestrale”, au scris cercetătorii în studiu.

Habitat

Echidnele se găsesc numai în Australia și Noua Guinee. Au cea mai largă distribuție a oricărui mamifer nativ din Australia și preferă pajiștile alpine, pădurea de coastă și deșerturile interioare, potrivit la grădina zoologică din San Diego.

Obiceiuri

Echidnele sunt animale foarte solitare, dar nu sunt teritoriale și sunt dispuse să își împartă zona de acasă cu alții de felul lor.

Sunt activi în timpul zilei, dar în lunile mai calde vor deveni adesea nocturne pentru a evita căldura. au temperaturi ale corpului de 89 grade Fahrenheit (32 Celsius) și metabolismuri foarte lente. Se crede că acesta este unul dintre motivele pentru care trăiesc până la 50 de ani, potrivit National Geographic.

Echidnele hibernează în lunile reci de iarnă în vizuini. Indiferent de perioada anului, pot intra în somn REM numai când sunt în jur de 25 ° C.

Dieta

Echidnele nu au dinți și mănâncă doar termite, furnici și alte nevertebrate din sol. Potrivit zoologiei australiene, le plac în special larvele de gândaci. Ghearele lor puternice îi ajută să rupă buștenii pentru a ajunge la termitele pe care le adună cu limbele lor lungi, care pot ajunge până la 18 cm lungime când sunt extinse.

Echidnele sunt acoperite cu panze goale. (Credit imagine: Jerry Dupree)

Descendenți

Echidnele se reproduc de obicei între iulie și august. Împerecherea pentru echidne este destul de neobișnuită. Masculii au penisuri cu patru capete, iar femelele au un tract reproductiv cu două ramuri. Doar două dintre capete sunt active simultan. Se crede că cele patru capete ajută masculii să producă mai mult spermă și le permit să devină mai competitivi împotriva altor bărbați.

Uneori, în timpul hibernării, un mascul intră în vizuina unei femele și se împerechează cu ea în timp ce doarme. Se poate trezi însărcinată și nici măcar nu știu cum a ajuns așa, potrivit National Geographic.

O femelă depune de obicei câte un ou. Oul intră într-o pungă pe stomac pentru a-l incuba. După șapte până la 10 zile, oul este gata de eclozare, conform Animal Diversity Web. Când eclozează, un echidna pentru bebeluși, numit puggle, are o lungime de aproximativ o jumătate de inch (12 mm) și cântărește 0,02 uncii sau aproximativ jumătate de gram. punga mamei timp de încă șase până la opt săptămâni, ceea ce îi dă spini timp să se întărească.

Puggle bea laptele mamei lor până la vârsta de aproximativ șapte luni. Totuși, nu alăptează mameloanele. Mama secretă laptele prin glande, iar bebelușul renunță la lapte.

În captivitate, echidnele pot trăi până la 50 de ani și, eventual, 45 de ani în sălbăticie, deși nu există nicio dovadă definitivă a duratei de viață în sălbăticie.

Clasificare / taxonomie

Iată taxonomia unei echidne, conform Sistemului de informații taxonomice integrate: p . >

  • Tachyglossus aculeatus (echidna cu cioc scurt)
  • Zaglossus attenboroughi (echidna cu cioc lung de Sir David)
  • Zaglossus bartoni (echidna cu cioc lung de est)
  • Zaglossus bruijnii (echidna cu cioc lung occidental, echidna din Noua Guinee)
  • Starea de conservare

    Conform Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (IUCN), echidna cu cioc lung din vest și echidna cu cioc lung de Sir David sunt în pericol critic. Echidna occidentală cu cioc lung poate să fi înregistrat o scădere a populației cu 80% în ultimii 45-50 de ani. Nimeni nu poate spune cu siguranță despre echidna cu cioc lung a lui Sir David. Populația sa nu a fost înregistrată din 1961.

    Alte fapte

    Aceste creaturi au o gheară extra-lungă pe al doilea deget de la picioare pe care o folosesc pentru a-și îngriji coloana vertebrală.

    Atât echidnele masculine, cât și cele feminine au o pungă pe burtă.

    Echidna poate simți vibrații prin nas.

    O echidna are fante mari și verticale chiar în spatele ochilor pentru urechi. De asemenea, au auz extrem de bun.

    Echidna cu cioc lung a lui Sir David poartă numele naturalistului britanic Sir David Attenborough, potrivit San Grădina Zoologică Diego.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *