Als je naar de ingrediënten op een pakje gummyberen kijkt – zelfs biologische – zie je dingen die je verwacht zoals maïs of bruine rijststroop en suiker. Maar je zult ook iets zien dat gelatine wordt genoemd. Lijkt onschuldig genoeg, maar de bron zal u misschien verbazen. Gelatine is een gelige, geurloze en bijna smaakloze substantie die wordt gemaakt door langdurig koken van huid, kraakbeen en botten van dieren. Het wordt voornamelijk gemaakt van het spul dat de vleesindustrie over heeft – we hebben het over varkenshuiden, hoorns en runderbotten.

Ik denk dat als je “geïnteresseerd bent in de filosofie van het gebruik van het hele dier”, je hier versteld van zult staan. Plus gelatine bevat 18 aminozuren, dus het biedt enkele voedingsvoordelen. Maar als je veganist bent, wil je de kauwsnoepjes en de Jell-O-vorm van je oudtante zeker overslaan – ze zijn ook gemaakt met gelatine. Dit van dieren afkomstige ingrediënt is ook te vinden in sommige vitamines en medicijnen, marshmallows (niet Trader Joe’s – ze zijn veganistisch!), Kazen, yoghurt, soepen, saladedressings, jam en gelei, fruitsnacks en ingeblikte hammen. Als dit stukje informatie u brutaal maakt, wilt u “meer aandacht besteden aan de voedseletiketten van deze producten”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *