Hvis du ser på ingrediensene på en pakke med gummy bears – til og med organiske – vil du se forventede ting som mais eller brun ris sirup og sukker. Men du vil også se noe som heter gelatin. Virker uskyldig nok, men kilden kan overraske deg. Gelatin er et gulaktig, luktfritt og nesten smakløst stoff som er laget ved langvarig koking av hud, brusk og bein fra dyr. Den er laget hovedsakelig av ting som kjøttindustrien har til overs – vi snakker om svinekjøtt, horn og storfe.

Jeg antar at hvis du går inn i filosofien om å bruke hele dyret, vil du være opptatt av dette. Pluss gelatin inneholder 18 aminosyrer, så det gir noen ernæringsmessige fordeler. Men hvis du er «veganer», vil du definitivt hoppe over de seige godteriene og oldetantens Jell-O-form – de er også laget med gelatin. Denne dyreavledede ingrediensen kan også finnes i noen vitaminer og medisiner, marshmallows (ikke Trader Joe «s – de er veganer!), Oster, yoghurt, supper, salatdressinger, syltetøy og gelé, frukt snacks og hermetisk skinke. Hvis denne smaken av informasjon tapper deg, vil du merke matvarene mer nøye med disse produktene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *