Echidnat, joita kutsutaan myös piikiksi muurahaisiksi, kävelevät ristiriitoja. He ovat nisäkkäitä, mutta munivat. Ne luokitellaan usein pitkä- tai lajittelunokkaisiin, mutta niillä ei ole lainkaan nokkaa perinteisessä mielessä; niillä on lihavia neniä, jotka voivat olla joko pitkällä sivulla tai melko lyhyitä. Ne eivät todellakaan näytä totta joko antenters (Myrmecophaga tridactyla), eivätkä ne ole läheisessä yhteydessä heihin. Ne ovat kuitenkin piikkisiä; heidän ruumiinsa ovat peitettynä onttoilla, piikillä.

Echidnat ovat yksiteemaisia, munivia nisäkkäitä. Ainoa toinen elävä monotreema on platypus.

Koko

Echidnas voi kasvaa 35,5-76 cm pitkäksi ja painaa 5,5-22 lbs. (2,5-10 kiloa) San Diegon eläintarhan mukaan. Heidän piikit voivat kasvaa jopa 5 cm pitkiksi.

Spurs

Sekä urospuolisella kilpikonnalla että urospuolisella echidnalla on kannat takajaloillaan, mutta eläimet käyttävät kannustimiaan dramaattisesti erilaiset syyt. Miesplatypukset käyttävät kannustimiaan myrkyllisenä aseena auttaakseen heitä kilpailemaan muita miehiä vastaan lisääntymiskauden aikana. Sitä vastoin urospuoliset ehydnat erittävät maitomaista ainetta kannoistaan lisääntymiskauden aikana. Echidna-aine toimii myrkyn sijasta todennäköisesti hajustekommunikaation keinona, todettiin PLOS ONE -lehdessä vuonna 2013 tehdyssä tutkimuksessa.

Echidnan geneettinen meikki koodaa neljää peptidiä, jotka ovat myös tutkijat totesivat, että ne löytyvät keuhkopussimyrkystä, mutta nämä geenit eivät ole kovin ilmentyneitä ehydnassa, mikä viittaa siihen, että ”ne ovat jäänteitä esi-isän myrkkysauhan evoluutiohistoriasta”. div>

elinympäristö

Echidnoja esiintyy vain Australiassa ja Uudessa Guineassa. Niillä on laajin levinneisyys kaikista Australian alkuperäisnisäkkäistä ja mieluummin alppiniityt, rannikkometsät ja sisätilojen aavikot San Diegon eläintarhaan.

Tavat

Echidnat ovat hyvin yksinäisiä eläimiä, mutta ne eivät ole alueellisia ja ovat halukkaita jakamaan kotiympäristönsä muiden kaltaistensa kanssa.

He ovat aktiivisia päivällä, mutta lämpiminä kuukausina heistä tulee usein yöllisiä kuumuuden välttämiseksi. ruumiinlämpö on 89 Fahrenheit-astetta (32 Celsius-astetta) ja aineenvaihdunta on hyvin hidasta. Tämän uskotaan olevan yksi syy siihen, miksi he elävät jopa 50 vuotta, National Geographicin mukaan.

Echidnat lepäävät talvikuukausina urissa. Riippumatta vuodenajasta, he voivat siirtyä REM-uneen vain ollessaan noin 25 F: n lämpötilassa.

Ruokavalio

Echidnoilla ei ole hampaita ja ne syövät vain termiittejä, muurahaiset ja muut maaperän selkärangattomat. He rakastavat kovakuoriaisten toukkia Australian eläintarhan mukaan. Vahvat kynnet auttavat heitä murtamaan avoimia tukkeja päästäkseen termiitteihin, jotka he kaivoavat pitkillä kielillä, jotka voivat ulottua jopa 18 cm pitkiksi.

Echidnat on peitetty onteloilla. (Kuvan luotto: Jerry Dupree)

Jälkeläiset

Echidnat lisääntyvät yleensä heinä-elokuussa. Echidnojen parittelu on melko epätavallista. Miehillä on nelipäiset penikset ja naisilla kaksihaarainen lisääntymistraktio. Vain kaksi päätä on aktiivinen kerrallaan. Uskotaan, että neljä päätä auttavat miehiä tuottamaan enemmän siittiöitä ja antavat heille mahdollisuuden tulla kilpailukykyisemmiksi muita miehiä vastaan.

Joskus horrostilassa uros tulee naisen kaivoon ja pariutuu hänen kanssaan nukkuessaan. Hän voi herätä raskaana ja edes tiedä, miten hän pääsi näin, National Geographicin mukaan.

Naaras munii yleensä yhden munan kerrallaan. Muna menee vatsaan pussiin inkuboitavaksi. Seitsemän tai kymmenen päivän kuluttua muna on valmis kuoriutumaan Animal Diversity Webin mukaan. Kun se kuoriutuu, puggleksi kutsuttu vauva-echidna on noin puoli tuumaa (12 millimetriä) pitkä ja painaa 0,02 unssia tai noin puoli grammaa. äidin pussi vielä kuusi – kahdeksan viikkoa, mikä antaa piikillensä aikaa kovettua.

Puggle juo äitinsä maitoa noin seitsemän kuukauden ikään asti. He eivät kuitenkaan ime nännejä. Äiti erittää maitoa rauhasten läpi ja vauva kierrättää maidon.

Vankeudessa echidnat voivat elää jopa 50 vuotta ja mahdollisesti 45 vuotta luonnossa, vaikka ei ole lopullista näyttöä elinikää luonnossa.

Luokitus / taksonomia

Tässä on ekidnan taksonomia integroidun taksonomisen tietojärjestelmän mukaan:

Valtakunta: Animalia Subkingdom: Bilateria Infrakingdom: Deuterostomia Perhe: Chordata Subphylum: Vertebrata Infraphylum: Gnathostomata Superclass: Tetrapoda Luokka: Mammalia Alaluokka: Prototheria Järjestys: Monotremata Perhe: Tachyglossidae Sukut: Zaglossus lkomaiset lkomaiset

  • Tachyglossus aculeatus (lyhyt nokkainen echidna)
  • Zaglossus attenboroughi (Sir Davidin pitkä nokkainen echidna)
  • Zaglossus bartoni (itäinen pitkähihainen echidna)
  • Zaglossus bruijnii (länsimainen nokan echidna, Uusi-Guinean echidna)
  • Suojelun taso

    Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton (IUCN) mukaan Länsi-pitkä nokkainen echidna ja Sir Davidin pitkä-nokkainen echidna ovat kriittisesti uhanalaisia. Läntisen pitkänauhaisen echidnan väestö on saattanut laskea 80 prosenttia viimeisten 45-50 vuoden aikana. Kukaan ei voi kuitenkaan sanoa varmasti Sir Davidin pitkänauhaisesta echidnasta. Sen populaatiota ei ole kirjattu vuodesta 1961.

    Muut tosiasiat

    Näillä olennoilla on erityisen pitkä kynsi toisessa kärjessä, jota he käyttävät piikkiensa hoitamiseen.

    Sekä uros- että naaraspuolisilla ehydnoilla on pussi vatsassa.

    Echidna voi tuntea tärinää nenänsä kautta.

    Echidnalla on suuret, pystysuorat aukot silmänsä takana korvia varten. Heillä on myös erittäin hyvä kuulo.

    Sir Davidin pitkähihainen echidna on nimetty brittiläisen luonnontieteilijä Sir David Attenborough’n mukaan Sanin mukaan. Diegon eläintarha.

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *