Hvis du ser på ingredienserne på en pakke med gummy bears – selv økologiske – vil du se forventede ting som majs eller brun ris sirup og sukker. Men du vil også se noget kaldet gelatine. Virker uskyldig nok, men dens kilde kan overraske dig. Gelatine er et gulligt, lugtfrit og næsten smagløst stof, der er fremstillet ved langvarig kogning af hud, brusk og knogler fra dyr. Det er primært fremstillet af de ting, som kødindustrien har tilovers – vi taler om svinekød, horn og kvægben.

Jeg gætter på, at hvis du “er i filosofien om at bruge hele dyret, vil du være opmærksom på dette. Plus gelatine indeholder 18 aminosyrer, så det giver nogle ernæringsmæssige fordele. Men hvis du er “veganer, vil du helt sikkert springe de seje slik ned og din tante” Jell-O-skimmel – de er også lavet med gelatine. Denne animalsk-afledte ingrediens kan også findes i nogle vitaminer og medicin, skumfiduser (ikke Trader Joe “s – de er veganer!), Oste, yoghurt, supper, salatdressinger, syltetøj og gelé, frugtsnacks og dåse skinke. Hvis denne godbid af information tapper dig, vil du “være opmærksom på disse produkters” madmærker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *