Echidnas, også kaldet spiny anteaters, er modsætninger. De er pattedyr, men de lægger æg. De klassificeres ofte som lang- eller sortnæbbet, men har slet ikke næb i traditionel forstand. De har kødfulde næser, der enten kan være på den lange side eller ret korte. De ser ikke rigtig ud som sande anteaters (Myrmecophaga tridactyla), enten, og de er ikke tæt beslægtede med dem. De er dog spiny; deres kroppe er dækket af hule, barberløse fjerpenne.

Echidnas er monotremer, æglæggende pattedyr. Den eneste andre levende monotreme er platypus.

Størrelse

Echidnas kan vokse fra 14 til 30 inches (35,5 til 76 cm) lang og veje 5,5 til 22 lbs. (2,5 til 10 kg), ifølge San Diego Zoo. Deres rygsøjler kan vokse op til 5 cm lange.

Sporer

Både mandyrenæbben og han echidna har sporer på bagbenene, men dyrene bruger deres sporer til drastisk forskellige grunde. Mandlige platypuses bruger deres sporer som et giftigt våben for at hjælpe dem med at konkurrere mod andre hanner i ynglesæsonen. I modsætning hertil udskiller mandlige echidnas et mælkeagtigt stof fra deres sporer i yngletiden. I stedet for at fungere som en gift, fungerer echidna-stoffet sandsynligvis som et middel til duftkommunikation, fandt en undersøgelse fra 2013 i tidsskriftet PLOS ONE.

Echidnas genetiske sammensætning koder for fire peptider, der også er fundet i platypusgift, fandt forskerne. Men disse gener udtrykkes ikke stærkt i echidna, hvilket indikerer “at de er resterne af den forfædre giftkirtels evolutionære historie”, skrev forskerne i undersøgelsen.

Habitat

Echidnas findes kun i Australien og Ny Guinea. De har den bredeste udbredelse af ethvert indfødt pattedyr i Australien og foretrækker alpine enge, kystskov og indre ørkener ifølge til San Diego Zoo.

Vaner

Echidnas er meget ensomme dyr, men de er ikke territoriale og er villige til at dele deres hjemområde med andre af deres art.

De er aktive om dagen, men i varmere måneder bliver de ofte natlige for at undgå varmen. har kropstemperaturer på 89 grader Fahrenheit (32 Celsius) og meget langsomt stofskifte. Dette menes at være en af grundene til, at de lever op til 50 år, ifølge National Geographic.

Echidnas dvale i de kolde vintermåneder i huler. Uanset hvilken tid på året, kan de kun komme ind i REM-søvn, når de er omkring 25 ° C.

Kost

Echidnas har ingen tænder og spiser kun termitter, myrer og andre hvirvelløse jordarter. De elsker især billelarver, ifølge den australske zoologiske have. Deres stærke kløer hjælper dem med at bryde åbne træstammer for at komme til termitter, som de opsamler med deres lange tunger, som kan nå op til 18 cm lange, når de forlænges.

Echidnas er dækket af hule fjedre. (Billedkredit: Jerry Dupree)

Afkom

Echidnas yngler typisk mellem juli og august. Parring med echidnas er ret usædvanligt. Hannerne har firhovedede peniser, og hunnerne har en togrenet reproduktionskanal. Kun to af hovederne er aktive ad gangen. Det menes, at de fire hoveder hjælper mænd med at producere mere sædceller og gør dem i stand til at blive mere konkurrencedygtige over for andre mænd.

Nogle gange, i dvale, kommer en mand ind i en kvindes hule og parrer sig med hende, mens hun sover. Hun kan vågne op gravid og ved ikke engang, hvordan hun kom på den måde, ifølge National Geographic.

En kvinde lægger normalt et æg ad gangen. Ægget går i en pose på maven for at inkubere. Efter syv til ti dage er æg er klar til at klække, ifølge Animal Diversity Web. Når det klækkes, er en baby echidna, kaldet en puggle, cirka en halv tomme (12 millimeter) lang og vejer 0,02 ounce eller omkring et halvt gram. Pugglen forbliver i sin mors pose i yderligere seks til otte uger, hvilket giver dens rygsøjler tid til at hærde.

Puggle drikker deres mors mælk, indtil de er omkring syv måneder gamle. De suger dog ikke på brystvorterne. Moderen udskiller mælk gennem kirtler, og babyen springer mælken op.

I fangenskab kan echidnas leve op til 50 år og muligvis 45 år i naturen, selvom der ikke er noget endeligt bevis på levetid i naturen.

Klassifikation / taksonomi

Her er taksonomien for en echidna ifølge det integrerede taxonomiske informationssystem:

Kongerige: Animalia Subkingdom: Bilateria Infrakingdom: Deuterostomia Phylum: Chordata Subphylum: Vertebrata Infraphylum: Gnathostomata Superclass: Tetrapoda Class: Mammalia Subclass: Prototheria Order: Monotremata Family: Tachyglossidae Genera: Zaglossus and Tachygp> >

  • Tachyglossus aculeatus (kortnæbbet echidna)
  • Zaglossus attenboroughi (Sir David’s langnæbbet echidna)
  • Zaglossus bartoni (østlig langbenet echidna)
  • Zaglossus bruijnii (vestlig langbenet echidna, ny guinean echidna)
  • Bevarelsesstatus

    Ifølge International Union for Conservation of Nature (IUCN), den vestlige langbenede echidna og Sir David’s langbenede echidna er kritisk truet. Den vestlige langbenede echidna kan have oplevet et fald i befolkningen med 80 procent i de sidste 45 til 50 år. Ingen kan dog med sikkerhed sige om Sir Davids langbenede echidna. Dens befolkning er ikke blevet registreret siden 1961.

    Andre fakta

    Disse skabninger har en ekstra lang klo på anden tå, som de bruger til at pleje deres rygsøjler.

    Både mandlige og kvindelige echidnas har en pose på maven.

    Echidna kan mærke vibrationer gennem deres næse.

    En echidna har store, lodrette spalter lige bag øjnene for ører. De har også ekstremt god hørelse.

    Sir Davids langbenede echidna er opkaldt efter den britiske naturforsker Sir David Attenborough, ifølge San Diego Zoo.

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *